tisdag 12 mars 2013

Att ha varit på språng

 
Jo-o-då minsann.
Min vapendragare nästan varje dag.
Det gamla Clinique läppstiftet som både fastar och känns lagom torrt.
Varje dag som spenderas utom husets väggar tas det på.
Lite Maria Montazami där.
Naaaaaken utan.
Åh Gubevars, det vill man ju inte vara.


SidenBlus, Bloppisfynd från Baum Und Pferdgarten
 
Så Ladies, läppastiftet, kletigt och ger avtryck på barnakinder men ack så finare det blir.

 
Hur som haver.
I dagarna två är vi pappallena och har bil och det är ju lite hårdvaluta här hos oss.
När liksom bussen inte existerar så....
Ett kort snabbt depåstopp på Jysk som varade i fem minuter där jag kollade annat medan Julia provlåg sängar.
-Mamma, den här var ju faaaaantastisk mamma. Kom och känn här mamma...Känner du?
 
 
 
Sen intogs den inte alls så nyttiga och färgglada lunchen på McD, en hemlis jag lovat Julia att vi skulle göra, när vi nu kunde.

 
Så, två Happy Meals och en Dagens Wrap och kaffe senare satt vi och läste faktaboken om Jorden man fick med i sin kartong.
Alice drack upp all sin mjölk och blev lite halv galen när den var slut.
- Mjök? Boott? Meeeee! Fipps?
Ska den meningen översättas så alla förstår så löd den ungefär så här:
Mjölk? Borta (slut)? Mer! Strips/Chips, finns det?

 
Nåväl, där satt vi och dinglade med benen, pratade, läste och åt i dryga timman tills vi lättade på våra rumpor och åkte hemåt för att göra ännu ett kort entimmas depåstopp för fika hemma hos Karin Adam och Elsa.

 
Alice som sig igenom hela besöket vilket bara var tacksamt eftersom vi kl fyra skulle vara hos tandläkaren med Julia för 4,5 års undersökning och sen hem i 20 minuter för klädombyte till gymnastiken samt langa in varsin smörgås och förbereda så det var klart för middagen när vi kom hem kvart i sju...
Puh!
Så, att hon tog en liten eftermiddags tupplur var liksom bara bra...
 
 
Julia som älskar att vara hos tandläkaren, sin mors totala skräck för detta ställe har hon inte drabbats av vilket är dunderskönt, hon sätter sig i stolen innan tandläkaren sa till, trycker fram vatten och ligger där och gapar med munnen och ifrågasatte mer om hon inte skulle bli upphöjd snart så hon kunde se i den där spegellampan dom lyser med.

 
Svag emalj i fyra hörntänder gör att vi nu var tredje månadblir kallade för att pensla tänderna med lack så att emaljen inte ska porösa sig så dom måste fylla.
Och ungen, hon bara låg där, med bomullstussar i munnen och blev bananpenslad och fick med sig en spegel hem så vi kan titta långt in om det blir bättre och en spetsig tandborste att komma åt med.

 
Lite förbannad blir/blev jag för vi var hos tandläkaren på eget bevåg i höstas just för att Julias sa att hon kände något på tänderna men som 4,5 åring är det ju svårt att defeniera det där "något" och då blev svaret att hon har inga emaljrubbningar utan det är nog bara att det ilar och det upplevs obehagligt och att vi skulle kleta på lite vuxentandkräm på tänderna ibland.
Idag läste våran nu då, ordnarie tandläkare i journalen och ser att jodå, det finns visst antecknat att det var rubbningar på dessa tänderna redan då, när vi var där i höstas...
Men då gjorde man inget.
Gaaah!
Och jag som var så nöjd med barnavården.
Där fick jag.
 
 
Jaja, hem och byta kläder, fixa och trixa och sen in med barnen i bilen igeeeeen för vad som kändes som tionde gången jag knäppte på bilbälten idag och lyfter in Alice i någon konstig vinkel som inte alls är särskilt bekväm för ryggen men till gympan kom vi och en svettig timma senare med trött Julia, en Alice som ääääääälskade att leka jaga när hon inte skulle, och slänga sig på tjocka madrasserna där barnen skulle landa från lianserna och ringarna, så var vi hemma och ännu en halvtimma efter hemkomsten sov barnen som stockar efter sagoläsningen och puss och godnatt och jag älskar er och vi ses imorgon och svaret som vanligt kommer från Julias säng att Nä för vi ses i natt när jag kommer till dig mamma...
 
Och ja just det.
Husdjur.
Julia har ju önskat sig en hund länge.
Sen en undulat. (??!!)
Idag fick jag veta nästa djur.
- Mamma vet du, jag har kommit på det.
Jag önskar mig inte en hund eller undulat längre, nu önskar jag mig bara en häst (!!) och han ska heta Maximus, som i Rapunzel.
Så, jag önskar mig alltså en häst.
Kommer du ihåg det nu då mamma?
Mmmm.....
 
Maja 

Inga kommentarer: