lördag 30 mars 2013

Att skörda Påskharens korg

 
Jamen han hittade ju hit!
Påskharen.
Hans korg stod ju där ute bakom huset i det vildvuxna gräset.

 
En korg som bara var till barnen, för det är ju så det är.
Påskharen kommer till barnen.

 
Så det var två fortfarande i pyjamas, som skyndande ut och skulle se vad det var.
 
 
 
Och det var tungt...

 
 

 
Och det var ägg och paket.


 
Och när allt var öppnat och de ena var en prinsesskrona som Julia pratat och pratat om huuuuuuur länge som helst så gick dom där, i sina vingar, med sina tyllkjolar och trollspön och kronor på huvudet och Julia var Tingeling prinsessa och Alice var Silverdagg och jag var tydligen Anilea.
 
  
Och Julia blev så där som hon ofta blir i utklädnad som hon känner sån vördnad inför, när hon känner sig så där extra extra fin och prinsessig och tyllig och nu med diamanter och juveler runt det lockiga håret så fanns det inga gränser för hur hon skred fram mot det mera normala rusa som en vildhäst i Ronja.
Nejdå, det ska skridas när man är prinsessa, så är det.
 
 
 
Alice, hon kör ju mera den vildhäst-springande stilen för jämnan och med en åsnas envishet och jädrar i min lilla låda om hon inte får som hon vill.

 
Efter utelek och uteröj och utevila och en massa annat ute så gick vi in och målade påskäggen som det skulle lunchas på

 
Hon var så noga och så sa hon flera gånger:
- Tänk så konstigt att man kan måla på det här skalet...
Ja det är ju bra konstigt, eller hur mamma?

 
Massa fina påskägg blev det som vi genast skalade och åt opp som sig bör.
 
Och nu när kvällningen har kommit och magen är stinn, barnen sover, snart börjar Selfridge på teven och frosseriet i godisskålen har startat ja då känns det att det blev lite sent igår, trots att vi alla fick sovmorgon till nio innan barnen slog upp ögonen och trots att vi i pyjamas till långt in på förmiddagen så känns det att det var lite kalas igår och imorgon vankas ju våffelkalas borta i Gläntan.
 
Mormor och Dennis drar med sig Markus och Lotta och gammeldags-eld-våffeljärn och smet och grädde och kaffe i mängd för här ska gräddas våfflor under bar himmel och är det nåt vi tjejer i den här familjen älskar så är det just det, att vara där borta i skogen, under himmlen och klättra och joddla och svinga oss i grenarna.
 
Glad Påsk.
Maja

Inga kommentarer: