tisdag 26 mars 2013

Att vistas i 40 talets skumma kvarter

 
Att gå på tema-30-års-fest hör ju inte till vanligheterna och ni känner mig.
Går man på fest, går man all-in.
 

 
Temat MAFFIA är tusenfalt tolkningsbart.
Jag tänkte 40 talet, välklädda damer vid bossarnas sida, fina röksalongerna och höga klackar.
Italien och Maffioso.
Lite Clara Petacci som var Mussolini-hustru till -45.
 
Svart längre sidenfodral från Karen Millen med handgjord spets, för längesedan inhandlad, inlånad rävboa, långa svarta läderhandskar, jo-jo, dom visade faktikst inte så mycket hud där på 40 talet i dom finare kretsarna, höga blanka stilettos från ZARA och lilla kuvertväskan med minipuffran inlånad från grannpojken Jesper.
Håret fick en tidsenlig håruppsättning och den lilla birdcage-hatten med litet döljande flor sattes på plats innan det var dags att klura ut hur man på bästa sätt bar en boa.
Det var faktiskt inte det lättaste och i bilen dit låg han på framsätet, floret var uppvikt så jag kunde se vart jag styrde och mini-fusk-leksaks-puffran låg i väskan.
-Blir jag stoppad nu, tänkte, jag, då får jag saker att förklara....

 

 
 
   


 
  
Finaste Emma var den som förlöste flera utav faktorerna, så även dom knallröda, väldigt knalliga läpparna, det var mycket viktigt.
Likaså att dyka upp på festen iklädd päls dit som utomhus-inte-bli-svinkall-plagg och sedan helt nochalant och världsvant kasta pälsen i ett hörn och lasta boan över axeln, and so I did.
Såklart.
(eller jag var så där orderntligt svensk och hängde den på en galge men ändå)
Så självklara och mitt-i-prick-att-vara-Maja instruktioner viftar man ju inte bort som en tidig sommarmygga precis, om ni förstår.
Speciellt inte som Emma aldrig träffat mig och ändå gjorde mitt i prick.
 
Så, nu är Jenny avfyrad och present överlämnad.
Boan hänger fint i garderoben och klänningen i sin skyddsmundering.
 
Ikväll blir det ju lite enklare utstyrsel kan jag lova.
Jag ska ha en på tu man hand träff med Annakarin i stan, för prat, skratt och två-mammor-på-egen-hand tillfälle, äta något gott och bara känna att vänner, det är fint det.
 
Maja
 

Inga kommentarer: