tisdag 30 juni 2009

Hej svejs...



Hej svejs, nu flyttar vi!Äntligen! Som vi längtat!
Till det stora huset vid Stamsjön. Vi var där idag och jag kröp omkring och tittade vart jag skulle bo...och vart jag kunde busa..
Nu kanske det dröjjer lite innan mamma och jag hinner skriva här, vi har så många kartonger att packa upp, och vi ska tillbringa så mycket tid på altanen och se om det finns några barn att leka med. Men jag lovar att när det finns tid, regniga dagar och bredband, så ses vi här! Annars ses vi ju på altanen, välkomna!
Trevlig sommar!
Kram Julia och Mamma

Djungeltur med Edwin och mamma Jenny





Lite djungelpromenad ute vid Gunneboslott med Edwin och mamma Jenny...
Suddiga bilder beror på att Jenny stampade i backen efter ormar :-)
Och fem sekunder efter att vi passerat på den där djungelturen och satt oss i "säkerhet", så kom ju ett tiotal hästar hack i häl...

En härlig dag...
Kram Mamma Maja

måndag 29 juni 2009

Soffmys utan kuddar

Sista maskinen tvätt är gjord i denna tvättstugan. Tjooooohiiii!
Har tvättat ALLT man bara kan, täcken, sofföverdrag, kuddöverdrag, överkast, kuddar..ja allt.
Idag tvättades soffans överdrag och eftersom dom inte ska bli smutsiga på vägen i flyttbilen, och jag vill starta i det nya hemmet med reeeeeena väldoftade textilier omkring mig, så satte jag aldrig tillbaka överdragen så nu ligger det, lite bohemiskt (som resten av vårt hem just nu...) två täcken som överdrag i soffan. Det tyckte Julia var lattjolajban att klättra omkring och busa i. Lite nytt liksom att utforska, lite busigt...
Och eftersom jag älskar den här ungen mer än livet självt så bjuder jag på lite bilder av denna underbara skapelse...
Puss Mamma





Sussido



Hon sover jätteduktigt i sin egen säng nu, intill min i sovrummet.
Hon sover sin förmiddagslur där kl halv tio. Hon somnar där på kvällen efter lite snutt på mig..
Vyssan lull tassarna på sängen är ovärdeliga, utan dom hade det aldrig gått.
Från att första dagen, fyra dagar sedan ta 20 minuter för henne att komma till ro, somnar hon nu på 4-7 minuter efter att man lagt henne.
Hon vaknar mer sällan. Även om hon gör det. Men hon ammas fortfarande nattetid oftast tre gånger, men, när jag gett henne mat somnar hon in djupare och jag kan lägga ned henne i sängen igen.
Första natten sov hon i sin säng till 02 drygt.
Andra natten 03.30, häromnatten till kl 05 och idag tog jag inte över henne förens vid strax efter 07. Underbara unge, du är så duktig i allt du lär dig. Du äter vad du får serverat, du skrattar och är glad. Tom den här hiskeliga värmen står du ut med och förblir ditt glad jag. Du ska pussas HELA tiden. och dela med dig av dina majskrokar och kex, mamma gillar dom inte men tusen tack för att du bjuder!
I övermorgon sover vi i ett annat hem. Fast du får fortsätta sova hos mamma och pappa en stund till. Ditt nya egna rum ligger tvärsd över och jag vill ha dig lite närmare än..
Puss Mamma

Kryp bland kartonger..

Jisses vad dom förökar sig, kartongerna. Jag tror vi har passerat nummer hundra.
Det är ganska många man packat.
Och gasnka många att bära...och packa upp.
Julia tar det hela med ro och passar på att utforska allt vad hon bara kan.

Tittar man noga ser man henne närmre..och närmre...






-Heeej mamma!!

Gungeligung

När man har en gunga, men saknar träd, och även trädgård (tills imorgon) så fungerar pappas starka armar alldeles utmärkt för gungning...

söndag 28 juni 2009

Utemöbler klara.

Nu är vi så klara för altan-liv som man bara kan.
Vi har:
grill
parasoll
babypool
Gunga
oljelyktor

Nu är vi även ägare till en fin svart grupp där vi glatt kan dinera 12 stycken utan problem då bordte blir 2,6 meter långt. Vi slog dock inte på så stort att vi köpte tolv positionsstolar men väl sex stycken vilket även det gjorde ett djupt hål i plånboken. Men, smakar det så kostar det som någon sa.

Imorgon ska Julia och jag åka och fixa dynor på Hemtex...
När vi ändå var där i lerum tog vi en promenad fram till centrum, tog en glass och satt på en bänk i solen och filosoferade och "kände" på våran nya "stad", det kändes fint. Där kommer vi passa...det fanns en skoaffär, flera faktikst, några barnbutiker och inredningsbutiker och Vera har sin salong, ironikst nog alldeles intill Mattias (husets nuvarande ägare) bilverkstad...

Kram Mamma

Ute vid huset

Idag har vi, förutom att packa packa packa, vilket tycks vara det enda vi gör nuför tiden...så har vi varit ute vid huset och gått igenom dom åtgärder som mattias och Ulrika skulle göra. Tänk, om två dagar är huset vårt. Då får vi nyckeln! Tjo!
Vi träffade även den närmaste grannen, tillika dom som köpt halva tomten och byggt ett hus på, trevlig prick och dom har två barn.
Känns toppen där i huset. Så stort. 260 kvadrat att gå vilse på :-)
Och gräsmattan var lagd, vilken skillnad. Så fint!
kram Mamma

lördag 27 juni 2009

Hur tänker dom??

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=503329

Eller, dom tänker inte alls!
Trodde i min enfald att vi i Sverige var mer upplysta än så, att vi aldrig skulle utsätta små liv för det dom dumdristigt gjort utomlands nu flertalet gånger.
Blir ilsken, kroat-rabiat, förbannad, förtvivlad och ledsen över hur mäniksor kan äventyra ett litet liv, ett helt maktlöst litet barn, som är helt utlämnat åt dessa föräldrar som tar dessa besluten som äventyrar barnens liv.
Alla mäniskor har verkligen inte rätt att ha äran, förmånen, att få barn, verkligen inte. Och när man väl fått den förmånen, den ynnesten, som många inte får, då utsätter man dom fara? Jag fattar inte, kommer aldrig fatta, hur man tänker, som vuxen i dom lägena.
Hade det varit jag som hittat ett barn, fastspänd, oavsett ålder, i en het låst bil, så hade poliserna fått sätta fängsel på mig för risken att jag hade både fysiskt och verbalt, slagit ihjäl föräldrarna i fråga, hade varit överhängande stor.
Skärpning alla föräldrar, OCH hundägare, då djur också lämnas inlåsta i smällheta bilar, också dom helt försvarslösa och utlämnade...
Kram Maja

fredag 26 juni 2009

Operation Sova-egen-säng

Det gick väl lite si så där....
Som vanligt la jag henne i vår säng, när det skulle sovas kl 20.
Känner att hennes sovtider har blivit förskjutna, dels pga värmen som är olidlig, och dels pga att när Jonas kommer hem så har vi massor att fixa och helt plötsligt är hon halv sju, och hon ska ha gröt och sen ska vi äta och så blir klockan åtta.
Hur som haver, lite snutt-amning sen sova, somnade förhållandevis snabbt.
Eller jag tror jag, när jag vaknade var klockan kvart över nio :-)
Mamma också trött.

Hon vaknade kl 23 igen, ammades och när hon då somnat in igen så tänkte jag att
- Aha, nu kan jag lägga henne fööööööörsiktigt i sin säng..
*harkel* I vilken värld då?

Hon vaknade såklart, och jag bannade mig själv, korkad mamma! Had ejag låtit henne ligga kvar i vår säng hade hon sovit vid detta laget, nu satt hon klarvaken i sin egen säng och jollrade. Och jag var trött. Och pappa snarkade som en gris och grymtade som en gammal gubbe. Suck.

Så, det blev 1 dryga timme viskandes utav: Nu ska vi sova gumman. Mamma är här. Nu ska vi natta. Åh så skönt det är att blunda...och så ett evigt sjungande av Trollmors vaggvisa, rönnerdal i sakta mak, den blomstertid nu kommer, jag ska måla hela världen lilla mamma, Vargen ylar...och ja ni vet.
Och så gung gung på sängen med vyssan lull tassarna...
Och så lägga henne ned och stoppa om henne med 30 sekunders mellanrum då hon inte alls var sugen på att ligga ned och mysa med kudden, eller pricken, eller snutte. Men att sitta upp och göra det, det skulle hon.
Först kudden..mys mys mot kinden.
Sen slet hon tag i snutten och mys mys..och så fick sig Pricken en fet puss och mys mys..och sen möblerades det om i sängen och så lägga sig ned igen.
Och då kom ilsket skriket. Det där som berättar att nu är jag så himla trött men tro inte att jag tänker sova för det duuuuu!
Fördelen med det skriket, gentemot det ledsna-ledsna är ju att jag vet att hon är på gång att däcka och vet om det själv, hon har inte ont någonstans, hon är inte rädd, hon är bara förbannad för att hon är trött...
Till slut så snurrrade hon in sig i alla täcken och somnade.
Men hon rörde sig av och an...och tappade nappen.
Och för varke liten rörelse stod jag i givakt.
Vet inte om jag sov så myket bättre utan henne än med henne. Bättre plats mot mina annars 25 centimetrar som blir över efter att Jonas tagit sin del av sängen och Julia brer ut sig som Pippi Långstrump på tvären och jag vaknart av att jag har fötter i ansiktet eller hennes små händer..
Men jag kunde då rakt inte slapna av.
Hon sov iallafall till halv tre. Dvs två timmar.
Men sen ville hon inte somna om utan vare sig bröst eller sällskap. Så vad gör man. Svintrött mitt i natten i ett stekhett sovrum?
Jo man faller till föga. Ger upp. Kapitulerar fullständigt.
Hon får sova hos oss igen och gör det faktikst oavbrutet till sex tiden när Jonas klocka ringde, ammades och somnade om till kvart över sju.
Operation sova egen säng fortsätter ikväll. Kanske får lägga upp en annan strategi. Lägga henne i sin säng tidigare. Låte henne somna i den och sen lägga henne hos oss.
Tål att tänkas på. Utvilad är jag då rakt inte, men lycklig mamma, det är jag jämt!
Puss Julia. /Mamma

torsdag 25 juni 2009

Rent ut sagt förjävligt!

Fy f-n rent ut sagt säger åt detta!!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5431992.ab

Det finns inget försvar, det finns absolut under inga omständigheter något som ens kan mildra, eller förklara varför det kunde hända. Det finns ingenting, som kunde eller kan, vara så stressigt att man glömmer bort det absolut viktigaste man har. Finns inga ursäkter, Finns inga förlåt. Jag mår fysikt illa när jag läser sånt här. När jag ser bilder på sånt här. Nu ska vi säkert tycka synd om pappan. Förra året skulle vi tycka synd om Hollendaren som glömde sin 9 veckor i bilen en hel dag, och det är varken första, eller sista gången något så fruktansvärt kommer att ske.
Hur i hela h-vete kan man glömma? Pratar men inte med sitt barn i bilen. Ser man inte på sitt barn under bilfärden. Är folk så infernaliskt självupptagna och jobbet är viktigare än de små liven, våra små mini-människor?
De flesta skulle säga att det är ingen ide att straffa dom vuxna som gjort handlingen, straffet dom fått är redan brutalt.
Håller inte med.
Dödstraff!
Mår illa. Stackars barn. Hur kan man?
Mamman ligger på psyksjukhus. Nähä?!?
Mig hade dom fått droga ned totalt om jag inte redan dött av hjärtesorg om det skulle hända lilla Julia det minsta lilla.
Hur fan kan man glömma sitt barn???
Kram Mamma.

Rocka-rocka-rocka...

Farmor efterlyste fler videos, så här kommer det två :-) Kram Mamma Maja



Fika i Slottskogen med mammor och Barn

I ett smällvarmt Göteborg tog vi bilen för att möta upp våra vänner för lite picknick fika i ett lika varmt Slottskogen.
Det var Edwin och mamma Jenny, Jamilia med mamma Marlen, det var Lucas med mamma Louise, Siri med mamma Paula och Tilde med mamma Sandra och pappa B.
Vi hittade en stooooor....ek? Och satte oss under kronverket i skuggan, underbart, fläktande, och så lekte dom små på alla filtarna som blev ett filt hav och så hade vi knytkalas med goda bullar, muffins, frukt kex och kakor.
Julia somnade gott i vagnen strax efter två och vi begav oss hemåt för att åka till Fiskekyrka för Laxinköp...och när man då, för att man sitter och sjunger till cd'n vi fick av Farmor och som både Julia och jag älskar, låt nr två, Hoppa Hopppa Hopp Hopp (uuuuunderbar sång!) så ställde vi oss i fel fil och hamnde på Hissingen istället för centralstationen, ja så vi kom hem efter en långtid och hann lyssna igenom alla låtarna under airconditions brusiga fläkt.
En härlig, men varm dag, som avslutades med lite promenad så fröken fick sova lite till, och det är svalare, tro det eller ej, utomhus än inomhus.
På onsdag har vi sol-terass!!!
6 dagar kvar....nedräkning!
Kram Mamma


Snackar lite med jenny.


- Undrar vad hon menar...?


Paula och Siri


Lucas och Louise.


Coola Edwin.


Våran älskade unge.


Tilde kryper omkring.


Julia studerar alla barn.

Rocka-loss i sängen

Eftersom sängen bökats in i det innersta och varit full av täcken, kuddar och annat, då Julia ändå sover mellan oss, så tog jag idag fram den ur röran, fungerade utmärkt som stor lekhage och roade fröekn medan jag kunde fixa lite picknick och frukost.
Eftersom vi satt på VyssanLull tussar så kunde hon stå där och rockaloss och det var roligt, hon ville knappt lämna den...
Så nu står den faktikst i vårt rum , och jag tänker lägga över henne i den i natt, nu när det är olidligt varmt i sovrummet, och överallt, så ligger hon och vänder och vrider sig och kanske vaknar hon några gånger mindre om inte jag och Jonas ligger då och ökar på värmen....allt är ju värt att testa.
Och hon fick faktikst leksaker och kajskrokar där hon stod i sängen så ingen nod gick på henne, och pappas golfbollar och Simon var även han på väg upp till henne..
Så gumman, när du läser detta som stor, mamma älskar dig, men du är faktikst överallt och ingenstans där du ska eller får vara, du är ÖVERALLT och ibland, så har inte mamma både spring i benen och förmågan att ladda kaffebryggaren, samtidigt, då fick sängen komma till pass, och du led inte.
Puss Mamma


- Äter majskrok och rockar loss...


- Får in hela..


- Hihi ser du den?

Vår vackraste Lilla prinsessa Julia 11 månader!



Grattis hjärtat!!
/ Puss Mamma och Pappa

onsdag 24 juni 2009

Lilla Dockan.

Högsommarvärme betyder lätta kläder svala kläder. Så nu kommer alla klänningar fram som dingnar metervis i Julias garderob, och inte mig emot. Hon är så söt, lilla underbara prinssessan...
Och håller på att få några fler tänder, för det dregglas och det pillas, och det gnisslas med dom hon redan har, hårt...
/Mamma


- Jag tänkte ta mig en liten promenad...om de är oki mamma?


-Som om jag skulle sitta still och bara posera..ha!


-Jaja, en liten stund då..


- Nä nu smiter jag efter Simon, det verkar roligare.

Älskade pricken..




Tänk om inte Pricken fanns....
Så för att eliminera risken för tapp-av-stor-rosa-hund, så har numera Pricken alltid ett koppel om halsen när Julia är vaken och får för sig att slänga han överbord helt enkelt. Konstigt, för när hon ska sova, eller sover såsläpper hon honom inte ur greppet, men på promenaden är det ibland Tack adjöss och Goodbye. Stackarn, buddla budskap!
Kram Mamma

Nationaldagsbilder.....

Jag vet att det var längesedan vi firade nationaldag men jag har knyckt lite bilder av Jenny som hon tog den dagen och måste ju lägga ut dom här, så Julia kan se dom också om si så där 15 år eller när hon nu är intresserad av att läsa allt hennes virriga mamma skriver...
Puss prnsessan min.
Mamma


Heja sverige Fosterland...


Edwin i Sverige-pimpad vagn...


Julia lite mer...kavat.


Picknick på filten, vi och 20.000 andra..fast inte på våran filt så klart.
Observera att Stelast-i-sverige-pappa-Jonas också sitter ned..!


Mamma Pappa och Julia


Karlsson på taket? Näää, det är ju flygande Edwin!


Man ska stå upp under Nationalsången, det gjorde vi, som avlöstes utav dans till Herr Gurka, med rörelser, jo man tackar.


Mamma och Julia


- Var är Julia...?


- Däääär var Julia! (julia leker tittut med Jenny och sin flagga hon fick av Edwin)


- Pappa säger att alla som firar Nationaldagen har en hink på huvudet men jag ser inte en enda till....

tisdag 23 juni 2009

Liseberg och rosa kaninöron

En strålande härlig dag för en tur till Liseberg med Edwin, Lyckeli och deras mammor och så Veronica och lilla Tristan.

Massor av folk, trängsel, folk utan respekt för barn i barnvagn, men till slut var vi inne. Skulle hälsa på Familk kanin i kaninhuset men dom hade åkt på picknick, spelade tre omgångar på leksakshjulet på vårt nr 8, men icke, jag som siktat in mig på solstolen i trätill Julia och dom rosa boxarna. Edwin däremot hade turen på sin sida och vann en fin plastlastbil, Lyckeli hade tur två gånger, då är dte ju mera skicklighet, och vann en stor fin basketkorg med boll OCH en stor fin mys-papegoja. Lyckans ost.
Julia gick ju inte helt lottlös hon heller sen i Lisebergsbutiken, ett par rosa öron till utklädningslådan skall hon självklart ha sa mamma Maja och suktade även på den lilla prinsesskronan men den finns kvar nästa år.

Efter en tur på ponnykarusellen som framkallade mycket intressanta tak-tittar, det var målat så fint i taket, och många skratt och fniss från fröken som uppenbarligen gillade livet på hästryggen, så gick vi och satte oss för medhavd fika uppe vid Lustgårdarna , en mysig lund med rinnande vatten från träden. Härligt.
Sen var det dags för oss att vinka och krama hejdå för att bege oss hem till dom åtta maskinerna tvätt som snällt låg och väntade på oss. Urk.
men fram till tvätten var det en härlig toppen dag!

kram Mamma och Julia


Mamma och jag kollar det fina taket..


Det här var roligt!! Det tycker Edwin också.


Det kittlade i magen tyckte nog Julia som fnissade när vi snurrade runt runt..


Utanför det viktiga, och på Liseberg toppenfina: Amningsrummet!


Jag är mammas lilla bunny.


-Hihi vilka tokiga öron jag har mamma!


- Så knasigt...men bäst jag visar min flirtiga sida...


- vadå? Skulle jag ha fnissat åt Julias rosa öron?? Har jag inteee...


- Bildbevis måste förstöras....ge miiiiig...


Fika i den härliga lunden...

/Mamma