SOMMARENS TÅRTTIPS
Enkel och slängs ihop snabbt medan gästerna underhålls av pratande barn eller bara njuter av solen på altanen.
MARÄNGEN
Som med lätthet kan göras kvällen före och förvaras i tät påse.
Till två stora rundlar behövs:
4 äggvitor
2 del strösocker
Vispa länge i Kitchen Aiden eller ännu längre med elvispen.
På två plåtar lägger du bakplåtspapper, rita av botten av en tallrik eller hur stora du nu vill ha dina bottnar. Mina blev ca 25 cm i diameter.
Pensla med olja inuti rundlarna.
Smeta på marängsmeten med slickepott.
Det ska vara lite ojämt ovanpå.
Grädda på 125 grader varmluft i 80 min.
Varken mer, varken mindre.
Låt ungsluckan stå öppen så bottnarna kallnar helt innan du lägger dom påse.
Vid serveringen lägger du en botten på fatet, tar vaniljglass av valfri sort och skedar upp på hela tårtarn i små klickar, eller stora :-)
På med 4 dl medelhårt vispad grädde.
Lägg på skivad frukt.
Jag hade 2 liten jordgubbar.
På med nästa maränglock.
Dekorera lite slarvigt med frukten och så slutklämmen.
Ringla över i rutmönster vanlig hederlig chokladsås på flaska.
Voila!
Maja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar