Nej, jag kan ju smått hålla med.
Den ser inte alls så speciell eller inte ens så smakfullt presenterad ut men håll i hatten min je vad den var god.
Så där kladdkrämig utan att vara rinnig eller för torr.
Knyckte receptet rakt av från Ulrika och ja, älskar ni kladdkaka, så testa.
Och ja, den ska liksom höja sig (man har bakpulver i) men sen sjunker den ihop och ser egentligen inte klok ut men efter en natt i kylen, eller minst, minst tre timmar i frysen så är den gudomlig, och ännu bättre idag, två dagar gammal :-)
Så varsågoda.
EN KLADDELI KLADDIG KLADDKAKA DELUXE
4 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
ca 50 g nutella (kan uteslutas, eller nä)
Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget.
(Jag kör full fart i Kitchen Aiden)
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
Rör ner det i smeten.
Smält chokladen och rör ner den och till sist nutella.
Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm.
En mindre variant av springform alltså, inte standard!!
Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h.
Servera med lättvispad grädde!
Yummi!
Maja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar