torsdag 16 juni 2011

Onsdag

Igår tog vi ännu en busstur, rättare sagt tre, till Drottning Silvias för ännu en kontroll av Alice hos Elke på sjukgymnastiken.
Fick även träffa specialisten Anna som vi nu istället kommer att träffa några gånger till pga Alice sneda huvud.
Hur kom det sig?
Pga nyckebensfrakturen ville hon inte ligga på vänster sida.
Det gav lite tryck och snett huvud på högersida.
Sen fick vi ju låna den där "kilen" att sova i, den sk BabySleepern, då korrigerades det under en vecka ca, men då fick hon ju väldigt infekterad svamp bakom vänster öra, efter att ha haft det bakom det högra.
Hon har väldigt djupa "hålor" bakom örsnibbarna så vid all värme som varit blir det infekterat lätt.
Hur som haver.
Då blev rekomendationen  att inte låta henne sova på vänster öra, vilket hon behövde för att korrigera högra sidans sneda huvud...
Vågskål, vad prioritera?
Nu när båda öronen är bra men huvudet en " ett-nolla", dvs hon är starkare på ena sidan, samt lite liiiiiiite snedare på högersidan gentemot vänstersidan.
Det ska korrigeras med den "Spanska Kudden"  (Mimos Pillow) så den ska Jonas åka och hämta på Östra idag då den inte fanns till låns igår.
Låna en vecka, sen tillbaka efter midsommar för kontroll.
Herregud vad vi kan det där sjukhuset nu.

Jag har iallafall gudlika döttrar.
Den ena bara sover och äter, den andra sköter sig hela tiden.
Igår kom vi fram extra tidigt pga busstiderna så vi köpte en toppenkräm till Alice skorv, klättrade i Pippiskeppet, läste en massa böcker och spelade Fia och Julia fick testa tjockmattan i sjukgymnastikens träningssal.

- Mamma, sa hon kavat med händerna i sidorna. Jag tyckej pappa ska bygga ett sånt häj jum tijj MIG!

Vidare mot stan där ärenden väntade medan Julia slocknade i vagnen.
Köpte upp alla presentkort, min morsdag present på Zara, två blusar på Gina, en snygg bra väska som blir perfekt som skötväska dessutom.
(Kan man nånsin få för många skor eller väskor???)
Panduro fick sig ett besök för pensel inköp till Julias tre års present och massa papper mm till inbjudningskorten till kalaset.

Sen fick vi härligt sällskap av Edwin Wilmer och mamma Jenny som mötte upp oss och E och J var så söta och skulle hålla varann i handen, vi blev ju inte direkt små och smidiga då med två dubbelvagnar i bredd :-)

Väl hemma väntade en rolig överaskning!!
Min bror Liten, han med armen och hans Lotta så vi lagade till hemmagjorda Cévappe och grillade och avslutade med jordgubbar och glass.

Dessutom låg det post och väntade.
Traderafynd i form utav en R Cavalli klänning och en Cacharell portmonä :-)
Herregud vilken härlig dag!!

När vi till slut fick lagt Julia efter några vändor till sängen fram och tillbaka och jag berömde henne för att hon alltid är så duktig när vi är iväg så blev hennes ord.
- Ja ja jäjpte dig på stan mamma, de vaj ju snäjjt, och jijjasystej jäjpte dig också, ejje huj??

Nu ska det dukas frm jordgubbsfrukost åt min tjej och i eftermiddag återbesök hos Anna på Mvc så vi ska hinna köpa en blomma tänkte vi. Besöken hos Anna har varit så många skratt att en blomma är det minsta hon ska ha.

kram Maja

1 kommentar:

Maria Engene sa...

Var ni nöjda med Mimos kudde?