fredag 22 juli 2011

Äntligen Fredag

Efter några timmars icke existerade sömn i Julias säng, Julia som kom och hämtade mig runt fem, så var det dags att gå upp.
Det smattrade verkligen mot rutorna, det forsade ner utanför men lagom till vilan kunde ändå stor-strut sova utomhus och när hon vaknde var det första hon sa:
- Ska vi baka mamma, vi kan baka muffins, då kan pappa få smaka, men han ätej tje. (tre)
Och baka skulle vi, cupcakes, nu får vi inte baka mera, frysen är så full så full, att knappt den liter hallon jag plockade i trädgården i eftermiddags får plats.
Tårtan, den får bakas på söndag kväll, har ingen stans att förvara den annars.

Trots spöregn var Julia lovad att leka i sandlådan, med galonisar och gummistövlar men efter muffinsbaket sken solen och utgång blev det.
Och plaska med fötterna och poolen som var sprängfylld med vatten...och plaska lite mer så man blev jätte blöt...och sen springa i poolen med kläderna på så man halkar :-)
Då var det liksom bara att slänga av sig till nakenfis tyckte Julia.
Sen sprang hon mellan studsmatta, poolen och sandlådan.
Ni kan ju själva tänka er hur hon såg ut :-)
När jag plockade hallon, blev stucken av två blinningar under kjolen och fick snabbt ta bort fem fästingar på mig själv så lekte Julia morotstjuv i landet.
Godast är dom ju utomhus, dra upp, skvalpa rent i poolen och så äta.
Smakar smaskens kan jag lova.

Jonas har idag gjort en massa saker han...
Körde skräp till Hultet i morse, åkte och handlade lite, monterat upp den andra lampan över matsalsbordet...det tog bara ca ett år...och monterat upp en annan spot i vårt sovrum.
Allt blev toppen bra!

Sängen väntar, altandörren öppen och det luktar regnig sommar.
Det bara vräkte ner förut och barnen har haft svårt att komma till ro.
Nu ska trötta mamman natta, innan nästa amningspass, runt 24, och innan stor-fis kommer och vill att jag ska sova i hennes säng.
Ryggen tar stryk av det, men jag har inte hjärta att neka henne det sällskapet, när Alice får det sällskapet varje natt, och det vet Julia.
Inatt frågade hon varför Alice får sova i vårt rum när hon ska ha rummet bredvid Julia.
Jag vet att det är en omöjlighet att ge båda tjejerna lika mycket hela tiden och samtidigt, men sålångt som det går, och så långt som jag kan göra det, så ska jag göra det bästa jag kan.
Och om det innebär några timmar med sned rygg i Julias säng, för att hon ska känna att hennes gamla mamma också har tid för henne, och inte bara ligger och myser med Alice, så gör jag så.
Det är viktigt för mig också.
Mina tjejer är det viktigaste.
Så kommer det alltid att vara.
Och ingen av dom ska någonsin få känna sig undanskuffad.

/Maja

Inga kommentarer: