torsdag 3 mars 2011

PysselCafe på nyöppnade ÖF


Igår var första dagen för det nystartade, i kyrkans regi, PYSSELCAFE där alla barn 0-7 år är välkomna.
För oss var detta helt perfekt!
Dels att Julia var "välkommen".
De flesta aktiviteter som komunen har till icke-dagis-barn (inkl lässtunder mm på biblioteket) har nämligen en åldersgräns på tre år, eller så krockar tiden med förmiddagsfix o mys och inga buss-komunikationer.

Det här var nere i församlingshemmets lokaler, tiden var perfekt kl 13.30-15.50.
Det betyder att vi kan ha våra mysmornar med frukost, läsning, skumbad, äta lunch, diska, bädda och hinna ta en vila i vagnen innan vi ska tajma in bussen, som kommer perfekt,
 och sedan från stationen är det fem minuters promenad.Väl där möttes vi av tre stycken super rara "tjejer" och där vi skulle vara var allt nyinköpt.
Massa bra leksaker för alla åldrar.
Bilmattor, dockor, barbies och tillbehör, papper, pennor, pedagogiska leksaker och böcker.
Just igår var vi dock bara fem mammor med barn som hittat dit men det var trevligt och två av barnen var små småttingar, gissa vart Julia satt :-)


Bultbrädan var en hit, hon visade glatt lilla Gustaf hur man skulle göra, berättade att hennes pappa minsann hade en "hammjaje" och att hon också hade en egen hemma.

Det dukades upp till god fika till självkostnadspris (20 kr)
med kaffe, the, kakor, grönsaker, smörgåsar och pålägg.

Igår var ju lite av en "starta-upp" gång så igår var det inget pyssel, men Iris, som är huvudledaren och utbildad och har förskolegrupperna kommer from nästa ons att ha samling, lite pysselstund,
egen lek och så fika.
Vi tyckte iallafall att det var toppen, och Julia trivdes och pratade glatt, vilket tyder på att hon kände sig hemma, annars brukar hon inte prata med okända....så mycket :-)

Eftersom skruttan luttan ska gå hemma med mig och lillasyster ett låååååångt tag till så är detta super för oss, då även lillasyster sedan är "välkommen" att följa med.

Julia fick med sig en massa lappar hem som vi lovade lägga i brevlådorna här hemma bland alla barnfulla hus för det måste ju vara fler som går hemma, fast vi aldrig ser skymten av dom.

Julias mesta "minne" från gårdagen var att hon hammrade, fikade på vuxenstol och fick krama och klappa lilla Ida, fem månader stor.

Kram Maja

Inga kommentarer: