torsdag 24 mars 2011

Onsdagen flöt på.

Igår var en lugn dag.
Fast lugn med mina mått mätt.
Vi skulle gått på fika och lek hemma hos Linn, Lova och Leo men tur i oturen så har dom troligen halsfluss och det vill vi inte ha, men det var ganska så skönt ändå att slippa trotsa stormen vi hade här uppe.
Min kroppsenergi igår var lika med noll.
Noll sömn, noll vila dagen innan pga murarna och en nattlig halsbränna som skulle kunna hålla en flodhäst vaken.
Så, vi tog det lugna gatan lillskrutt och jag.
Lillasyster i magen gjorde sina tydliga försök att trötta ut mig ännu mera, det känns att hon växer, att hon tar all extra energi som finns för att kunna växa och att hon verkar halka ner för varje dag som går.

Murarna kom ju även igår, för att göra sin provtryckning av den slammade skorstenen, och vi satte upp Julias lilla tält över sängen, det göre vi ganska ofta, låg där och plöjde bok efter bok med huvudena tätt på en kudde, fikade lite. ritade lite, byggde med pärlplattan, tittade lite på NallePuh, fixade lite med vardagsrumsgardinerna och tapetserade två små fina lådor vi ska ha i hobbyrummet sedan.
Och så slog vi in Lillasysters Röda lilla lilla pricken i ett paket som Julia ska ge på BB sedan, allt efter egen vilja, så "Jijjasystej" får en egen, och inte gråter, och Egon gör ju så till sin nyfödda syster i boken...

Vi avslutade dagen med att åka och handla på Ica hon och jag när pappa J kommit hem och herrejösses vad det är kul!
Hon går med sin kundvagn, full fart, men reglerna är att ska man köra egen kundvagn måste man gå lugnt, hålla med båda händerna, inte släppa för att plötsligt springa iväg och så måste man lyssna på vad mamma säger.
Och hon är superduktig, det är hon som tar dom sakerna vi ska ha från hyllorna och lägger i sin vagn, det är hon som babblar och pratar, om allt, med alla...
Sen står hon stolt vid kassabandet och lägger upp sak efter sak, medan jag börjar plocka i påsarna, när hennes vagn är tom säger hon.
- Nu äj dej kjat mamma, nu kan du tjycka på knappajna!
(Ica kortsterminalen)
Och kassatjejerna, dom bara ler...
När man går på parkeringen till/från bilen är regeln stenhård:
- Hålla handen, hårt, här är massa bilar, och stå nära våran bil medan jag låser upp/låser.
Hon gör även detta, så snart jag lyft ner henne på marken från bilstolen så säger hon själv:
- Håjja handen mamma, ja ska stå näja pappas bij.

En härlig onsdag blev summeringen!
Och lite lugn....det behövdes.
Kram Maja

1 kommentar:

Tina sa...

Va härligt det låter med en så lugn hemmadag. Duktiga Julia som vet att bilar kan vara farliga. Lyckeli är också duktig med det; kommer själv för att hålla handen då hon ser att vi närmar oss en parkering eller en gata "så inga bilaj köj öve mej". :-)