fredag 18 mars 2011

Torsdag på Ikea

Vilken härlig torsdag med sol vi fick!
Tur det, för idag ligger snön några centimeter tjock på uppfarten och då hade jag då rakt inte satt mig bakom ratten med Julia där bak.

Vi tog det i lugn takt på förmiddagen med frukost och pyssel och kom till Ikea lagom till lunchen där vi startade med Köttbullslunch och chokladbollsfika till efterrätt.

Bara det är helt galet egentligen, för 47 kronor fick vi:
Två stora köttbullstallrikar med potatis, sås och lingon, varsin dryck, sallad m två bröd, två delicato chokladbollar samt kaffe.....


Julia åt upp all sin mat utan protester....


...trots att chokladbollarna stod och lockade på oss på brickan....
Jag vet, hon ser väldigt icke-glad-ut, men var faktikst ljublande glad hela Ikea besöket trots att det blev utan vila pga kundvagn.
Vi satte oss istället lite varstans i soffor och sängar och myste och pratade mellan varven.


Det första vi dock gick och gjorde efter lunch var att leta upp rutschkanan, det var utlovat och det första hon utbrast när vi kom ut ur hissen:
- Undjaj vaj den kan vaja nånstans, vaj tjoj du mamma, sej du den??


Sen åktes det, länge!
Jag menar, tvingar jag med mitt barn till Ikea i flera timmar, då ska hon fabian också få roa sig med det hon tycker är roligt, i detta fallet deras rutschkana.
Dagens bästa enligt Julia!


Vid halvfyra var vi klara och hade då testat stolar, kollar hurtsar till arbetsrummet....och inser att vi får leta lite på blocket...
Vi köpte iallafall en massa förvaringslådor till skåp, lådor och barnens skötbyrå, plåt-tunnor format små till tvättstugan, lite ramar, lite ljus, takarmatur hobbyrum, fiffiga byttor att hänga på väggen med kritor, penslar mm, nya sköna täcken till Julia och mig, Pappa J ville inte ha något nytt...
Men som sagt, en bultbräda, det blev dagens bästa!

Jag trodde nog att bultbrädans tid var förbi när man är 2,5 år men icke, efter att ha presenterats för den på Öppna Förskolan/Pysselcafet igen så önskade hon sig en sån.
Big time!
När vi hittade den i hyllorna visste ljublet inga gränser.
- Åh så fantastist att vi hittade den mamma, sån dom haj på föjskojan!
Sån haj ja önskat mig, fåj ja den?
Tijj mig???
- Ja, pappa och jag har ju sagt att om den fanns så skulle du få den.
- Åh tack snäjja, åh en sån jag önskat mig!!!


Hade den dåliga lilla kameran med mig därav dålig fotokvalite och fel "format" på videosnutten men man hör lite iallafall av glädjen....

Sen satte vi oss i bilen i sakta mak och åkte och hämtade upp pappa J på jobbet i stan men då hade Julia slocknat för länge sen där bak, lilla storskrutt, hon var himmla duktig hela dagen, inget gnäll, gnöl, bara hon får vara med och testa och vrida och hålla i sakerna och få förklarat för sig vad som väntar och vad vi behöver och ska hålla utkik efter.

Kram Maja

Inga kommentarer: