onsdag 1 februari 2012

Dagens Åsikt

Detta med att vabba.
Jag blir smått förfärad, och faktikst en smula ledsen, när jag hör talas om föräldrar som är hemma och vabbar ett utav sina barn, men låter det andra barnet gå iväg till dagis.
Full av baciller från sitt/sina syskon.
Personligen tycker jag det är respektlöst.
Mot de andra dagisbarnen, mot deras föräldrar, som nog inte vill ha bacillerna till sina barn, och framför allt mot personalen. ( Jodå, tjejernas farmor är förskollärare...)
Många som varit hemma och vabbat går dessutom tillbaka till jobb, och lämnar på dagis alldelles för tidigt efter sjukperioden.
Om man inte sätter sina barns bästa i första rummet kanske man åtminstone kan skänka dom andra barnen en tanke....
Åsikter någon? :-)
/Maja

1 kommentar:

Anna sa...

Jadu, här tycker jag en hel del faktiskt! Jag är den första att skriva under på att barn ska vara hemma när de är sjuka, och att de ska tillbaka till förskolan först när de är friska.

Jag har dessutom ett infektionskänsligare barn (han har Downs) så jag har läst på. Rejält.

Men - att hålla syskon hemma gör vi BARA när det är kräksjuka eller något annat rejält smittsamt och kanske farligt. När det är förkylningar, öroninflammationer etc, då får brorsan gå till förskolan. Självklart med rena kläder och tvättade händer och näsor. Öroninflammation, bihåleinflammation etc smittar ju faktiskt inte, och att hålla uppe rutiner och vanor känns då viktigare.

Mina barn trivs på förskolan, de har oerhört duktiga och bra pedagoger som stimulerar dem på ett fantastiskt sätt, och de har också sina vänner där. Jag har i stort sätt bara bra saker att säga om förskolan.

Med ett barn hemma kan det också vara möjligt att småjobba lite på distans, åtminstone i mitt jobb, och alltså vabba deltid. Med två barn hemma, varav en är frisk och pigg, är det helt omöjligt. Att göra så funkar för vår familj, förskolan är helt med på det, och det tjänar pengar till samhället -> mindre vab-pengar till mig, mer inkomster = mer skatt till staten. Bara bra!

Jag inser också att du som valt att vara hemma kanske inte tänker som jag och det är HELT ok. Alla tänker olika och så måste det vara. Men att man inte sätter barnet främst för att de går på förskolan när ett syskon är hemma och är sjuk, det är inte rätt.