tisdag 2 oktober 2012

Att ha träffat vänner och Alva

 
I söndags träffade vi Alva.
En ljusbrun liten häst med fläta i pannan i ett stall vid en ridskola i Norrköping.

 
Vännerna Wilma och Nellie går nämligen där på ridskola och eftersom vi skulle spendera dagen tillsammans med dom så hade vi bokat en plats även till Julia, som älskar att rida.

 
Barnen blev tilldelade hästar som dom fick vara med att göra klart, välja ut säkerhetsväst och hade man ingen hjälm fick man låna.

 
När alla var klara fick hästarna ledas till ridhuset

 
Där det skrittadesm sträcktes, kickade, drogs och där mungiporma på Julia var så breda och lyckan så stor.

 
Dom fick tom trava dom små parvlarna

 
Nellie och Daniel

 
Men hon är nog ett år för liten att få börja på riktigt hos en ridskola nära oss.
Hon får låna våra vänners hästar istället för det var svårt det där att vara koncentrerad och fokuserad och samtidigt som man skulle sträcka på sig och dra jämt i tyglarna, hålla sig fast och kicka med fötterna, allt det där på samma gång, det var svårt.

 
Men nu har hon gjort det och lycklig var hon och när allt var avslutat och hästen Alva klappad åkte hela det hästdoftande gänget hem till Daniel och Jenny där jag ställde mig och gjorde stuvade makaroner och stekt falukorv så alla magar blev stinna och skulle klara hemresan.
 
Men hemresan var jobbig.
Regnet föll mest hela tiden.
Trötta barn efter hektisk helg och lång resväg på så kort tid och det var ett fasligt underhållande den här gången med att leta nappar, ge böcker, hålla dom pigga och glada...
Nu får det dröja innan vi far den vägen igen, det tar för mycket kraft på alla.
 
Kram Maja

Inga kommentarer: