tisdag 7 april 2009

Julia Elisabeths Alldeles Fantastiska Dag!

Åh vilken dag det blev!
I lördags hade vi Julias namngivningsfest, äntligen, och vi blev en ganska stor skara, ca 30, trots att det kom flera avbok kvällen före och sjukdomsfall på samma dag.
Vi åkte bort till lokalen på fm och fixade det sista innan alla gästerna kom kl 14.
Vädret kunde inte varit bättre, solen gassade och det var underbart att se så många av våra vänner och våra familjer samlade för Julias skull.

När välkomsttalet skulle hållas av mamma så kom rördheten över mig att vår lilla Julia fick sin egen dag, till slut. Och alla som vi tycker om var där. Några var saknade dock. Min dagmamma från jag var liten och hennes dotter var där, det drar alltid fram en massa känslor i kroppen, och det där välkomsttalet, som vi kvällen före skrivit, det fick pappa ta över. Jag kom bara till -Hej..

Vi berättade vad Julias alla namn var och varför. Vi presenterade hennes underbara faddrar, Line och farbror Roberth, där Line överaskade med en Norsk fadder-tradition (se tidigare blogg med presenterna) och Robban som såg att detta med fadderskapet var en förutbestämd sak från start. Julia Roberts..Hängde ni med? Det gjorde knappt vi heller, men till slut band han ihop säcken och applåderna kom. Jag vet att vi inte kunde gjort ett bättre val av faddrar för Julia!
Det var buffe med massor av mat och goda saker, vin och dricka och till kaffet blev det kakbuffe och jumbo cupcakes med rosa grädde och marsipanrosor, avec och whisky och lite senare presentöppningen.
Men även där brast det för mamma, många hade fina texter som skulle läsas och sedan man klev in i mammalivet så finns det tusen olika saker som gör att tårar lätt kommer.
Jonas fick ta över och Julia och jag stod intill och uppskattade allt som alla hade ansträngt sig så med att ge henne. Tack snälla ni.
Vi är så otroligt nöjda med hela dagen, det kunde inte bli på ett annat sätt och allt slit som låg bakom har varit helt klart värt det. Alla gånger.
Men, nu får det dröja lite till nästa stora kalas för vi är fortfarande lite tomma på energi.
Tack alla som gjorde Julias dag till den fantastiska dag och kväll, som det blev. Klockan tolv damp vi i säng, möra, trötta, mätta, men otroligt stolta över vår duktiga fina prinsessa, med namnen Julia Elisabeth!
Kramar Mamma Maja och pappa Jonas.
Ps, bilderna kommer inte i någon ordning då vi varit olika fotografer och olika kameror...Det går vilt till ibland...Olivia på hatthyllan.


Johanna och Johan hittade henne..vilken tur!


Sleven i grytan, Julia på presentbordet.


Bonusmorfar fastande också.


Morbror Markus med hela armen i gips och tant Lotta :-)


Björn, Line och Vera
Fadder Roberth och våran Kristina.


-Om jag kysser en groda, blir det en prins?


Therese och Gittan, det värmde gott att dom kom!


Kristian, soon to be married.


La Familia


Man får vila, fastän man är den alla kommit för.


Mormor och dagmamma Gittan.


Dagmamma Gittan, mormor och Julia


Presentöppning..innan tårarna började trilla och Jonas fick ta över.


Några av bakelserna (41 st) och kakbuffé bordet.


Välkomsttalet skulle hållas..


Julia och Jonas före gästerna kom och kvällens galastass skulle på.


Nattsuddarna...jag Julia i pjamas, Daniel, Louise och Kristian.


Farmor, farfar, Kristina och Julia på lekmattan.

1 kommentar:

Elias Grijalva Henander sa...

Vilka fina foton! Jag snodde det fina på er tre och la in på Elias blogg, hoppas det är ok! Kram kram!!